(VIDEO) BOLJE JESTI KRMETINU NEGO SE KLADITI! Predavanje efendije Halilovića postalo hit na mrežama!

Autor: Republika

Svet

20.10.2020

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predavanje profesora Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici efendije dr Esmira Halilovića, tokom kojeg je upozorio da je veći greh igrati sportsku kladionicu nego jesti svinjetinu, postalo je hit na internetu.

RepublikaFoto: youtube.com/Dzemat Gelsenkirchen
Dr Esmir Halilović

Njegovo žustro predavanje u džamiji u travničkom naselju Kalibunar izazvalo je ogromnu pažnju javnosti, a osim bosanskih snimak su preneli i mnogi internet portali u regionu i nebrojeno je puta podeljen na društvenim mrežama. Iz časa u čas broj pregleda Halilovićevog predavanja rastao je i na kanalu Jutjub.

Halilović na živopisan način poručuje vernicima da kocka donosi prokletstvo i upozorava na dramatičan broj kladionica i igara na sreću.

- Narod koji najviše ima kockarnica po glavi stanovnika jesmo mi Bošnjaci. Imamo više sportskih kladionica, binga, lota, drugih budaleština, nego ijedna druga nacija na dunjaluku. Ovo je živa istina. Ja vam se Bogom uzvišenim kunem da je veći grijeh igrati sportsku kladionicu, nego jesti krmetinu - naglasio je Halilović.

 

 

 

Obraćajući se prisutnima u džamiji, Halilović je rekao da je "manji grijeh kada bi svaki dan pola kile krmetine pojeli, nego jedanput otišli i uplatili bingo ili sportsku kladionicu".

- A sav imetak, koji nakon hiljadu i jedan pokušaj dadne šejtan, sav imetak je proklet, pa ako ga pojede žena, ako ga pojede dijete, ako ga pojede babo, sve postaje prokleto - poručio je okupljenima Halilović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading