Forbs izbacio listu najmoćnijih žena na svetu: JEDNA IZ NAŠEG REGIONA JE NA LISTI!

Autor: agencije, Republika

Svet

02.11.2017

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je 39. mestu od 100 najmoćnijih žena, a na 14. je kada je reč o najmoćnijim političarkama sveta, po izboru časopisa Forbs.

Kolinda Grabar Kitarović

Na Forbsovom portalu za Grabar Kitarovićevu, koja prema najnovijim istraživanjima u Hrvatskoj gubi poverenje građana i ono je u ovom trenutku manje nego što je imao njen prethodnik Ivo Josipović u poslednjoj godini mandata, piše da je ona i ove godine nastavila da gradi svoje ime na međunarodnoj sceni.

- Sarađivala je s američkim predsednikom Trampom i SAD na projektu izgradnje postrojenja za uvoz ukapljenog plina na ostrvu Krk, kojim bi se godišnje isporučivalo do dve milijarde kubnih metara plina, što bi trebalo povećati energetsku zavisnost Evrope od Rusije - navodi se u obrazloženju.

Dodaje se i da se hrvatska predsednica prošle godine sastala sa iranskim predsednikom Hasanom Rouhanijem.

Što se tiče mesta na dve liste na kojima se nalazi, hrvatska predsednica je, na primer, ispred škotske premijerke Nikol Sturgeon, popularnih pevačica Bijonse i Tejlor Svift, bivše američke državne sekretarke i kandidatkinje za predsednicu SAD HIlari Klinton, književnice J. K. Rolings...

Na prvom mestu ove liste se nalazi nemačka kancelarka Angela Merkel, dok je na drugoj poziciji britanska premijerka Tereza Mej. Na trećem mestu je žena Bila Gejstsa Melinda Gejts, a na četvrtom je Šeril Sandberg, direktorka poslovanja kompanije "Fejsbuk".

Nejasno je, međutim, na koji period se odnose liste jer se hrvatska predsednica krajem prošlog meseca, tokom višednevne posete Rusiji, sastala sa predsednikom Vladimirom Putinom, pa je pitanje da li je i taj susret "vrednovan" i da li je podigao ili smanjio rejting s obzirom na mišljenje Zapada o Putinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading