Krivokapić: Zakon o veroispovesti donet bez dobre namere, ali...

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.10.2020

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandatar za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da je njegov lični stav da u donošenju Zakona o slobodi veroispovesti nije bilo dobre namere, pa da zato u celosti nije dobar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zdravko Krivokapić

- Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije - rekao je Krivokapić večeras na TV Vijesti, a upitan da li je neophodna promena zakona u celini, dodao da treba dopustiti struci da nađe najbolje rešenje.

Krivokapić je rekao i da smatra da Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čoveka.

On je najavio i da ima "čvrsto rešenje" kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje vlade, sa kojim su svi upoznati, i da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriterijumi.

- Ja nisam bunar želja - rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bepa

11.10.2020 13:01

Помози Боже!