Kakv šamar Tanji Fajon: Ugledni slovenački nedeljnik je nazvao "Firerkom"

Autor:

Svet

08.10.2020

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni slovenački nedeljnik "Demokracija" u najnovijem broju je objavio tekst gde je Tanji Fajon pridodat epitet "Firerka".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Tanja Fajon

U uvodinku pod naslovom "Crvena Buržoazija iz otete vile Moskovic!" citirana je i čuvena izjava Vinstona Čerčila da će "antifašisti u budućnosti postati fašisti".

 

U nastavku pročitajte uvodnik teksta koji je na kioscima u Sloveniji:

Foto: Printscreen
Naslovna strana časopisa Demokracija

- Dobro poznatu ideju da bi fašiste budućnosti trebalo zvati antifašistima neka urbana legenda pripisuje britanskom državniku Vinstonu Čerčilu. Iako nema dokaza da je to rekao, to je vrlo tačno - dokaz za to su pravni naslednici ZKS, sada okupljeni u socijaldemokratama.

Otmica socijaldemokratije započela je krajem 1980-ih, kada je osnovana nekomunistička Socijaldemokratska unija Slovenije, koja je kasnije preimenovana u Socijaldemokratsku stranku, ali je ZKS već aktivno razmišljao o pridruživanju „socijaldemokratskog imena“. U stvari, počeli su to činiti već krajem 1989. godine, a formalno 1993. godine, kada su tri od četiri stranke koje su formirale zajedničku listu na izborima 1992. godine (nazvane Ujedinjena lista, kako se zvala i njena parlamentarna grupa), i inače pod nazivom Ujedinjena lista socijaldemokrata. 2005. stranka je „skratila“ ime i preimenovala ga u socijaldemokrate. Ko su oni zapravo? - piše u uvodniku novog broja časopisa "Demokracija".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading