KRIVOKAPIĆ PORUČIO: Prvo što je sa Milom palo bio je taj nakaradni Zakon o slobodi veroispovesti!

Autor: Tanjug

Svet

04.10.2020

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je danas da je problem oko Zakona o slobodi veroispovesti rešen i da se poslednjih dana "javnost Crne Gore zabavlja problemom koji to više nije".

RepublikaFoto: youtube.com/Fos media
Zdravko Krivokapić

- Mi smo taj problem, a tiče se Zakona o slobodi veroispovesti rešili 30. avgusta i zvanično, nezvanično mesecima ranije, mirnim i dostojanstvenim protestima protiv pravnog nasilja - objavio je Krivokapić na Fejsbuku.

On je dodao da je padom DPS "prvo što je sa njim i za njim palo bio je upravo taj nakaradni Zakon, zbog koga se, izmedu ostalog, konačno i uspravila Crna Gora".


Kirivokapić kaže i da se treba baviti pitanjima koja su vezana za tešku finansijsku i epidemiološku situaciju, umesto da građani Crne Gore slušaju "konfuzne izjave predstavnika politickog bloka koji je odmah nakon izbora u temeljni sporazum ugradio rešenje tog pitanja.

Krivokapić napominje i da oštećena strana, u ovom slucaju Crkva, nije imala primedbe na tu odredbu sporazuma. Krivokapić smatra i da je besmisleno da je na dnevnom redu u Crnoj Gori i dalje pitanje koje je kandidovala odlazeća vlast, i na njemu "polomila zube".

Kaže i da je Đukanovićev režim porušio elementarno poverenje građana jednih u druge i svih u pravnu državu, ali da ne treba na dnevni red stavljati teme koje su veštacke, jer stvarnih ima na pretek.

Krivokapić je naveo da je na izborima poražen režim, ali da mnoge njegove tekovine tek treba da budu poražene.

- Bojim se da je spisak društvenih anomalija toliko dug da Crna Gora nema vremena da rešavanje tih problema odlaže nijedan jedini dan. Ako smo porazili DPS da bi ocuvali sistem koji su oni stvorili onda nismo ucinili ništa, zato mislim da nam je preumljenje pitanje svih pitanja - naveo je Krivokapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading