U ove tri opštine u Crnoj Gori od danas je ponovo na snazi POLICIJSKI ČAS!

Autor: Tanjug

Svet

28.09.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nikšiću, Beranama i Andrijevici, prema odluci Nacionalnog koordinacionog tela, a po preporukama Instituta za javno zdravlje, od danas se primjenjuju nove restriktivne epidemiološke mere, a u Podgorici ugostitelji najavljuju proteste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U Nikšiću, Beranama i Andrijevici od večeras je zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22 sata do pet sati ujutru, a narednih 14 dana biće zatvoreni i svi ugostiteljski objekti.

Zabranjena su i kućna okupljanja, odnosno posete osobama koje nisu članovi domaćinstva. Osnova za donošenje odluka o restriktivnim merama zasniva se na praćenju stopa kumulativne incidencije tokom 14 dana.


Nikšić, Berane i Andrijevica su u takozvanoj "crvenoj grupi", sa kumulativnom incidencijom većom od 1.200. Te mere važiće u narednih 14 dana, nakon čega će IJZ pratiti situaciju i broj kumulativne incidencije.

Nikšićki ugostitelji za danas najavili protest u 12 sati, preneo je portal RTCG.

U Podgorici je rad ugostiteljskih objekata ograničen do 22 sata, a vlasnici lokala u Glavnom gradu su tražili od NKT-a i Instituta za javno zdravlje da daju na dokazima utemeljeno obrazloženje za donošenje novih mera kojima, jer će u protivnom pozvati sve članove i ugostitelje iz Crne Gore da ih ne poštuju.

Pomoćnik direktora IJZ Senad Begić je za TVCG kazao da za takve odluke imaju naučno utemeljene dokaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading