DODIK PISAO TRAMPU: Požalio se predsedniku SAD, evo i na šta!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.09.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan nakon što je podneo zahtev za održavanje vanredne sednice Predsedništa BiH sa inicijativom za premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, srpski član Predsedništva Milorad Dodik je pisao američkom predsedniku Donaldu Trampu, piše danas portal klix.ba.

RepublikaFoto: Đ. Kojadinović/AP
Foto: Montaža

Kako se navodi, Dodik je u pismu pozdravio inicijativu Trampa za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ocenivši da je reč o istorijskim sporazumu i izražavajući uverenje da će on doprineti miru, stabilnosti i prosperitetu regiona.

- Kao srpski član Predsedništva BiH, želim da dam doprinos i podršku vašim mirovnim inicijativama u vezi s Izraelom. Zbog toga sam u Predsedništvu BiH inicirao prebacivanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim - napisao je Dodik Trampu u pismu upućenom 9. septembra.


U nastavku pisma, Dodik je objasnio da je proces donošenja odluka u Predsedništvu BiH takav da sva tri člana moraju glasati "za" i da će za njegov predlog biti potrebno i odobrenje još dva člana Predsedništva.

- Nadam se da će članovi Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda razumeti da bi ova odluka bila veliki doprinos u postizanju konačnog mirovnog rešenja za Izrael, a Bosna i Hercegovina bi sledila primer Sjedinjenih Američkih Država - poručio je Dodik.

Druga dva člana Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, bili su protiv Dodikove ideje o premeštanju Ambasade BiH iz Tela Aviva u Jerusalim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading