DPS optužio opoziciju za izazivanje nereda!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

01.09.2020

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića optužila je danas Demokratski front, koji je član pobedničke koalicije Za budućnost Crne Gore i većinsku opoziciju, da su odgovorni za incidente koji se, kako navode, dešavaju po crnogorskim gradovima i poručio da će Crna Gora "odbraniti svoje ključne vrednosti".

RepublikaFoto: youtube.com/Medijska grupa Srpsko ujedinjenje
Foto: Ilustracija

Incidenti su, tvrde iz DPS-a, posledica "nacionalističke i ratnohuškačke politike Demokratskog fronta i većinske opozicije".

Negirajući da DPS stoji iza incidenata, iz te stranke kažu da je, kako navode, “sramotno i bestidno za ovo što se dešava optuživati partiju koja je decenijama na braniku građanske Crne Gore i multietničkog sklada”.


Dodali su da pozdravljaju napore svih koji iskreno rade na suzbijanju nacionalističkih skupova na kojima se, kako su naveli, nose zastave tuđe države i ugrožava multinacionalni sklad.

 


- Na kojima se pevaju četničke pesme, napadaju građani, ruši inventar i poziva se na proterivanje građana druge nacije ili vere - dodaje se u saopštenju DPS-a.

Takvo ponašanje, kaže DPS, neće proći i poručuje “da će Crna Gora odbraniti svoje ključne vrednosti”, preneo je portal RTCG.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading