SLAVNI MATIJA BEĆKOVIĆ PORUČUJE ZA SRPSKI TELEGRAF: Milo je završio, više se nikad neće vratiti!

Autor:

Svet

01.09.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je najvažniji događaj u modernoj istoriji Crne Gore. Moramo biti dostojni tog događaja i voditi računa o svakoj reči i potezu.

RepublikaFoto: Tanjug
Matija Bećković

 Crna Gora je izdeljena, posvađana, zagađena. Sve to mora na izlečenje. A sad počinje ta bolest da se leči.

U razgovoru za Srpski telegraf akademik Matija Bećković poručuje da je siguran da je posle nedeljnih izbora u Crnoj Gori došao kraj tri decenije duge vladavine Mila Đukanovića i njegovog DPS.

- Kao i uvek, pobedio je Sveti Vasilije Ostroški. Ovog koji ga je izazvao na megdan.

 

 Tesna je razlika. "Za bolju Crnu Goru" ne može sama da oformi vlast. Verujete li da će uspeti da okupe partnere iz opozicije i obezbede parlamentarnu većinu?

- Divno je govorio Zdravko Krivokapić u izbornoj noći, posle proglašenja rezultata. On je u par reči izneo ceo program. Pružio ruku svima. A ovaj je zavadio svakoga sa svakim. I završio je kako je završio. Nije važno što su izgubili, nego su se još i osramotili. Toliko da se više nikada neće vratiti na vlast.

Kao i uvek, pobedio je Sveti Vasilije Ostroški ovog koji ga je izazvao na megdan - Đukanović je zavadio svakoga sa svakim. I završio je kako je završio

 Planirate li sad put u Crnu Goru? Očekujete li da bude ukinuta lista nepoželjnih Srba, gde ste sa još tri srpska intelektualca, a koji ni slučajno "ne smeju" da uđu u tu zemlju jer "ugrožavaju njenu nacionalnu sigurnost", kako je odlučeno 2018. godine?

- Dve godine nisam išao u Crnu Goru. Što kaže, prvo ovi da odu, da bi neko tamo došao.

Hoće li otići? Ili bi mogli različitim političkim igrama ipak da nastave da vladaju?

- Ne znam da li su već otišli. Ne bih se začudio da su već otišli. Pobednik nikad nema problem s protivnicima. Uskoro ili već sad će se najljući predstavnici dosadašnje vlasti početi predstavljati kao najljući protivnici bivše vlasti. Sto odsto. Tako je uvek.

 

 

 

Gde će onda Đukanović?

- U Beograd. Sto odsto. Već sam jednom rekao, više kvadrata stambenog prostora u Beogradu imaju nego zemlje u Crnoj Gori. A gde bi drugo? Srbija je slobodna demokratska zemlja.

Ali Đukanović je predsednik Crne Gore još tri godine, koliko ima do isteka mandata?

- Ne mora da znači.

Šta to znači, da će Đukanović da se povuče ili da će biti smenjen ili slede vanredni predsednički izbori?

- Bilo kako. Da ne gatamo. Ali on hoće sve ili ništa. Ne mogu da zamislim da drugi vlada, a da je on i dalje predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading