BERLINSKI ZID JE PAO U CRNOJ GORI! Funkcioner "Za budućnost Crne Gore" posle velike pobede opozicije POZVAO MILA DA OVO UČINI

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.08.2020

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U izbornom štabu koalicije “Za budućnost Crne Gore”, večeras je saopšteno da su prema njihovim podacima, na 182.000 prebrojanih glasačkih listića, oni osvojili 36,02 odsto glasova, a DPS 35,8 procenata.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Mirković
Zdravko Krivokapić i funkcioneri "Za budućnost Crne Gore"

Visoki funkcioner Demokratskog frona Slaven Radunović rekao je da je to ogroman uzorak za crnogorske prilike, te da se očekuju određena pomeranja, ali ne prevelika.

- Ali, sigurno je jedno, od danas DPS i ostale stranke dosadašnje vladajuće koalicije, nisu vlast - rekao je Radunović, koji je obraćanje počeo rečima da je “Berlinski zid pao i u Crnoj Gori”.

Istakao je da se u koaliciji “Za budućnost Crne Gore” nadaju da će biti pobedinici izbora, i jači od DPS-a, ali da, ipak, neće moći sami da formiraju vlast, već će morati da pozovu još nekog iz opozicije.

On je najavio da će se oko 23.15 novinarima u štabu ponovo obratiti nosilac liste Zdravko Krivokapić, sa konačnim rezultatima i porukama za građane Crne Gore.

Predsednik stranke Prava Crna Gora, članice koalicije, Marko Milačić, rekao je da je ovo nije pobeda ni političke partije, ni politike, već “Svetog Vasilija Ostroškog, naših Petrovića i naše istorije”, te da je ovo pobeda Crne Gore.

On je pozvao predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da “jednom bude zreo čovek” i da rezultat prihvati kako je narod odlučio.

Na pitanje šta ako DPS proglasi pobedu, Milačić je rekao da se to neće desiti, jer su rezultati jasni, a Ðukanović “neka pakuje kofere u političkom i svakom drugom smislu”.

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić proglasio je večeras pobedu i poručio da ta koalicija svima pruža ruku pomirenja.


"Desila se sloboda. Nakon 31 godine jedne apsolutne vlasti moralo se desiti i ovo. Ako pogledamo rezultate takvi su da 42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svim ostalim", kazao je Krivokapić.

On je rekao da ta koalicija ne želi revanšizam i još jednom pozvao pristalice da ostanu večeras u svojim kućama.

"Crna Gora je podeljena po svim šavovima i ako mi danas ne priužimo tu ruku pomirenja onda je nećemo nikad ni pružiti. Mi vam je pružamo", rekao je Krivokapić.

On je rekao da ova koalicija nudi svim nacionalnim strankama da priđu pobedniku, "ne zato što želimo da imamo bilo koga sa nama nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije".

Crna Gora je majka svih nas, rekao je on u izbornom štabu.

"Molim, kumim sve građane Crne Gore da ostanu u kući da ne nasedaju na moguće provokacije. Pobeda se može slaviti dostojanstveno", rekao je Krivokapić..

"Mi ne želimo revanšizam, hrišćani se nikad ne revanširaju, ali svi koji su odgovorni za stanje beznađa u državi moraju da snose odgovornost. Dosta je prevara, nama treba budućnost", poručio je on.

Prema podacima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, na 182.000 obrađenih glasačkih listića, Socijaldemokrate su osvojile 3,11 odsto, Bošnjačka stranka 5,57, GHI 0,17, SDP 2,01, Hrvatska reformska stranka 0,06, “Crno na bijelo” 3,2 odsto, Albanci zajedno 0,71, druga albanska koalicija 1,73, a koalicija “Mir je naša nacija” okupljena oko Demokrata 11, 32 procenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading