MILOŠEVIĆ TONE SVE DUBLJE: Ne samo što je bio na proslavi "Oluje", nego i PLJUJE PO SRPKOJ VLASTI

Autor: b92.net, Republika

Svet

07.08.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik hrvatske vlade iz SDSS-a Boris Milošević je osudio sve ratne zločine, a pogotovo one počinjene nad Hrvatima u večerašnjem Dnevniku HRT-a.

RepublikaFoto: youtube.com/N1

Milošević je rekao da su mu emocije na jučerašnjem obeležavanju Dana pobede u Kninu bile jake i pomešane.

- Nastojao sam biti koncentriran, pratiti što se događa, čuti poruke govora. Je li to početak neke nove Hrvatske? Pa možda, bilo je i ranije jakih gesta, jakih govora, zato bih rekao da je ovo početak na jednom dugom putu na kojem ova vlada ne smije stati - rekao je Milošević.

 

Na pitanje kako je doževio poruku premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je odao pijetet svim nevinim žrtvama, odgovorio je - lekovito.

- Da premijer na taj dan na tom mjestu iskaže pijetet prema svim žrtvama bez zadrške, osudi sve ratne zločine bez zadrške, da navede mjesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima, da iskaže razumijevanje da veliki broj, da većina Srba ima drugačiji pogled na Oluju, za mene je značilo puno, za mene je značilo da se osjećam kao ravnopravni građanin Republike Hrvatske i zato bih sad i htio reći da kao potpredsjednik vlade i kao čovjek osuđujem sve ratne zločine, pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mjestima - rekao je Milošević.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Boris Milošević na obeležavanju "Oluje" u Kninu

Na Fejsbuku je uoči odlaska u Knin otkrio da mu je otac bio u hrvatskoj vojsci i da mu je ubijena baka.

- Moja priča je posebna meni zato što je moja, ali vjerujem da se tu na tisuće Srba iz Hrvatske prepoznalo, verujem da su se tu prepoznali i mnogi Hrvati i da je mene upravo sad na ovom mjestu kao člana vlade bila dužnost da javnost čuje jednu priču Srbina iz Hrvatske, da je javnost sazrela da se takva priča čuje, da se uvaži, da se ne shvati krivo - rekao je Milošević.

 

Komentarišući kritike na svoj račun iz Srbije rekao je da je očekivao da neće biti razumevanja za njegov jučerašnji čin te da se nada da će se s vremenom poruke od juče i njegov odlazak racionalnije analizirati i da će se naći razumevanja za to.

Na pitanje je li došlo vreme da neko iz Srbije prizna zločin na ovim prostorima odgovorio je da on sigurno neće govoriti kako Srbija treba voditi svoju politiku.

- Činjenica je da su Hrvatska i Srbija susjedne zemlje premrežene kroz povijest, s političkim, gospodarskim, kulturnim i obiteljskim vezama, te da jedino dobrosusjedska politika može dati rezultat - poručio je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading