KO JE NA MRAČNOJ STRANI? Mađarski premijer CITIRAO "RATOVE ZVEZDA"

Autor: blic.rs

Svet

24.10.2017

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Mađarske Viktor Orban je u svom krstaškom ratu protiv migranata pronašao je novu terminologiju, koristeći se replikom iz čuvene franšize Džordža Lukasa "Ratovi zvezda".

RepublikaFoto: youtube.com/Vlad Tepesblog
Mađarski premijer

Naime, Orban je u obraćanju naciji o migrantskoj krizi u Evropi svojim građanima poručio sledeće:

- Nikada ne smemo potceniti moć mračne strane - rekao je Orban, citirajući scenu borbe Darta Vejdera i Luka Skajvokera iz "Ratova zvezda".

Potom je aludirao na "zaveru onih koji stoje iza migrantske invazije", ističući njihovu "obimnu i opasnu obimnu mrežu".

Viktor Orban je potom istočnu i centralnu Evropu proglasio "jedinom sigurnom zonom", ističući da migranata u tim zemljama skoro da i nema.

- EU i neke od njenih ključnih članica su uzeti za taoce. Njih je porobilo špekulativno carstvo finansija, koje je orkestriralo invaziju novih migranta. Misteriozna finansijska sila je ta koja stoji iza najnovije migrantske navale koja je poplavila Evropu - poručio je Orban, evidentno misleći na milijardera mađarskog porekla Džordža Sorosa, kojeg je okarakterisao kao državnog neprijatelja broj jedan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading