NOVO NASILJE NAD CRKVOM? Policija u Crnoj Gori podenla krivičnu prijavu protiv sveštenika!

Autor: Tanjug

Svet

24.07.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv sveštenika Branka Vujačića policija je podnela krivičnu prijavu, jer je služio verski obred u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pred više od 40 vernika, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je saopšteno iz Uprave policije, jutros su oko 09.30 časova u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zatekli preko 40 gradana za vrijeme obavljanja verskog obreda koji je služio B.V.

- Ovako je prekršena mera Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizicke distance od najmanje dva metra - saopšteno je iz policije, prenosi RTCG.


Mitropolija crnogorsko primorska ocenila je da je reč o novom nasilju nad crkvom, da je policija bez pisanog naloga upala i snimala vernike koji su se u tom momentu molili u Hramu, a posle liturgije policajci su legitimisali vernike.

- Na dan kada je odlukom Velikog suda Turske i ukazom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana velika crkva premudrosti božije u Carigradu iz šestog vijeka pretvorena u džamiju, izvršivši nasilje nad jednim od najvećih hrišćanskih svetinja, u Podgorici u Sabornom Hramu su opet policijske snage u toku svete liturgije, bez pisanog naloga, upale i snimale vernike koji su se u tom momentu molili u Hramu - navela je MPC na sajtu.

- Nakon liturgije policajci su legitimisali vernike, a svešteniku Branku Vujačiću uručen je poziv da se javi u Centar bezbednosti. U prisustvu advokata Božidara Milonjica, otac Branko je dao izjavu nakon koje mu je saopšteno da je protiv njega pokrenuta krivična prijava - navela je MCP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading