Kao da daje iz svog džepa! Plenković najavio platu od TISUĆU evra! Kolinda bila šire ruke i oobećavala devet hiljada

Autor: republika

Svet

23.07.2020

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mandatar Andrej Plenković najavio je danas da će nova vlada ispuniti naave o rastu prosečne i minimalne plate i da će će za četiri godine prosečna zarada u toj zemlji biti 7.600 kuna (1.010 evra).

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Andrej Plenković

"Obećavam 7.600 kuna prosečne plate četiri godine od danas", rekao je Plenković u hrvatskom Saboru odgovarajući na primedbe poslanika.

Dodao je da je u dosadašnjem mandatu minimalna plata povećana za 754 kune (oko 100 evra) i poručio da će minimalac u naredne četiri godine iznositi najmanje 4.250 kuna (565 evra).

Poručio je da najava o otvaranju 100.000 radnih mesta u iduće četiri godine nije slučajna i da se bazira na rezultatima rada njegove vlade u protekle četiri godine.

"Taj broj nije u program nove vlade stavljen kao plod kreacije u dokolici, nego na temelju rezultata prvog, četvorogodišnjeg mandata moje vlade, a to je 110.000 radnih mesta koje smo ostvarili", odgovorio je Plenković opozicionim poslanicima koji su doveli u pitanje realnost te najave.

Podsećamo, bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović u trci za drugi mandat obećavala je plate od 9.000 evra, što je bilo potpuno nerealno, a što ju je jednim delom možda i koštalo funkcije šefice države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading