Komšić pokazao pravo lice: "KOSOVO JE DRŽAVA, KRAJ PRIČE"! Dodik uzvratio ŽESTOKIM odgovorom

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.07.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je, uprkos tome što se Milorad Dodik protivi priznanju Kosova, to gotova priča i nazvao je južnu srpsku pokrajinom državom.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

On je to rekao u intervjuu nemačkom Dojče veleu odgovarajući na pitanje da li se BiH sprema da prizna Kosovo.

- Ne postoji ta vrsta saglasnosti na nivou Predsedništva, to nije nepoznata stvar. Gospodin Dodik se tome oštro protivi, mada, ako ćete biti realni i pragmatični, Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše - rekao je Komšić.


Komšić je ocenio da su protesti organizovani u Beogradu zbog mogućeg uvođenja policijskog sata ubrzo pokazali da nemaju veze sa pandemijom već sa Kosovom.

- Sve ono što smo videli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine. Po mom mišljenju to je u interesu ekstremnim desničarima i fašistima u Srbiji i njihovim međunarodnim pokroviteljima, koji se nalaze na istoku Evrope - ocenio je Komšić.
RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je potpuno neumesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi komentariše situaciju u susednoj državi, sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine i ocenio da se time otvoreno meša u unutrašnja pitanja Srbije.


Dodik je rekao da to s druge strane vređa sve Srbe u BiH što bi "Komšić trebalo da zna".

- Kada bi logicirao kao on, ja bih mogao da kažem Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo prihvati tu činjenicu i stvari će biti lakše. A zamislite tek da tu rečenicu izgovori neko iz vrha Srbije. Sigurno je da se ovakvim istupima, kakav je Komšićev, ne doprinosi miru, stabilnosti i dobrim odnosima u regionu - rekao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading