Tramp čestitao Milu "Dan državnosti"! Dotakao se i NATO-a

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.07.2020

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću i građanima 13. jul, Dan državnosti, trogodišnjicu članstva te države u NATO-u i poručio da SAD podržavaju zvaničnu Podgoricu u zaustavljanju širenja korona virusa.

RepublikaFoto: AP Photo/Charlie Neibergall /Hektor Pustina
Donald Tramp i Milo Đukanović

- Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine - naveo je Tramp, između ostalog, u čestitki, saopštio je Kabinet crnogorskog predsednika.

Povodom trogodišnjice članstva u NATO, Tramp je naveo “da Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih pretnji, slanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom sveta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading