"INCIDENT SA ĐOKOVIĆEM IMA POTPUNO SUPROTAN EFEKAT OD OČEKIVANOG": Predsednik "Veritasa" Savo Štrbac prokomentarisao uticaj "Adrija tura" na izbore u Hrvatskoj

Autor: Republika

Svet

05.07.2020

08:50

"Ovo su najneizvesniji izbori u Hrvatskoj otkako je uvedeno višestranačje u toj zemlji", izjavio je predsednik Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac.

facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin
Savo Štrbac

On naglašava da će "incident sa Novakom Đokovićem", odnosno održavanje "Adrija tura" u Zadru imati uticaj na njihove rezultate.

Kako je Štrbac rekao tokom gostovanja u "Jutru" na TV "Prva", pre tog događaja rezultati anketa su pokazivali da najveću podršku ima SDP (Socijaldemokratska partija Hrvatske), međutim, sada je situacija drugačija pa je HDZ (Hrvatska društvena zajednica) u prednosti.

Tanjug/AP
Novak Đoković

- Nakon što se Đoković rukovao sa Plenkovićem u Zadru, odjednom je HDZ počeo da raste, dobio nekoliko mandata i sad su u prednosti. Dakle, ove priče da će on uticati na izbore - hoće, ali mislim da neće biti na štetu HDZ-a, nego upravo obrnuto. Bar tako pokazuju ove ankete koje ja pratim - navodi predsednik "Veritasa" i dodaje da "se one svakako menjaju iz dana u dan".

Štrbac zaključuje da će, po njegovom shvatanju, na izborima biti presudna treća partija, odnosno Domovinski pokret Miroslava Škore.

Podsetimo, "Adrija tur" u Zadru otkazan je pred finale nakon što je otkriveno da je Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. U finalu je trebalo da se sastanu Novak Đoković i Andrej Rubljov, a održavanje ovog turnira izazvalo je bujicu negativnih i nezadovoljnih komentara, kao i verbalnih napada na srpskog tenisera u Hrvatskoj.

Komentari (0)

Loading