POSLANICI DF SE VRAĆAJU U SKUPŠTINU, BRAJOVIĆ ZADOVOLJAN

Autor: Republika

Svet

20.10.2017

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Demokratskog Front (DF) vratiće se u parlament kako bi prisustvovali "premijerskom satu", a tu odluku pozdravio je i predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

RepublikaFoto: Tanjug
Vraća se u parlmanet: Andrija Mandić

Brajović je rekao da ne može da tumači da li će povratak poslanika DF u Skupštinu Crne Gore u okviru "premijerskog sata" značiti i trajni prekid njihovog bojkota parlamenta.

- Ne mogu ja predviđati poteze drugih. Mislim da je odgovoran čin od poslanika DF da će se pojaviti na sledećem zasedanju, voleo bih da to bude za stalno. Mislim da bi to bilo dobro po parlamentarizam u Crnoj Gori i po njih - izjavio je Brajović novinarima.

Lider DF-a Andrija Mandić saopštio je juče da će na "premijerskom satu" naredne srede poslanici DF i on lično od crnogorskog premijera Duška Markovića zatražiti odgovore o nastavku progona pripadnika tog opozicionog saveza.

Poslanici DF, najbrojnijeg opozicionog poslaničkog kluba (18 poslanika) od oktobarskih parlamentarnih izbora prošle godine i slučaja "državni udar" na dan tih izbora, bojkotuju rad Skupštine Crne Gore.

Poslanici DF samo u dva navrata prekidali su bojkot i to kada su poslanici vladajuće crnogorske koalicije na sednicama parlamenta ukidali imunitete liderima tog saveza Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću (zbog slučaja "državni udar"), a potom i Nebojši Medojeviću (u slučaju "pranja novca").

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading