(VIDEO) HAOS! Na zasedanju Skupštine opštine Budva bačen suzavac

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.06.2020

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privatno obezbeđenje Skupštine opštine Budva upotrebilo je hemijsko sredstvo tokom sednice SO Budva, prenose Vijesti. List navodi da je u skupštinskoj sali umalo došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

RepublikaFoto: youtube.com/ Vijesti Online
Na zasedanju Skupštine opštine Budva nastao je potpuni haos

Odbornici Demokratskog fronta i SNP-a ušli su na sednicu koju je zakazala nova većina u SO Budva posle brojnih peripetija sa privatnim obezbjedenjem na ulazu zgrade.

Janko Dimić iz DF rekao je da je bačen suzavac i da su odbornici isterani. Vijesti navode da su odbornici Krsto Rađenović (SNP) i Dejan Božović (DF) odvedeni u policiju.

Odbornici nove skupštinske većine u Budvi ušli su ranije u zgradu Skupštine opštine Budva, a odbornike DF zaustavilo je na glavnom ulazu privatno obezbeđenje. 

Odbornici DF I SNP odbijaju da pokažu legitimaciju obezbeđenju iz privatne agencije koji ne želi da pokaže svoje legitimacije.

Vijesti prenose da su predstavnici medija ponovo zaustavljeni na ulazu u zgradu.

Vijesti takođe navode da je novinarka Pobjede nasilno izbačena iz hola, a da su odbornici DF-a skočili da je brane od privatnog obezbjeđenja.

Skupšina opštine Budva danas treba da odluči o izboru novog opštinskog rukovodstva nakon što je tesna većina odbornika, predvođena DPS-om smenila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića. 

Sve vesti iz rubrike region možete pročitati ovde.

Ovo će biti prvo suočavanje odborničke većine od 17 odbornika iz redova DPS, SD, Crnogorske i nezavisnog Stevana Džakovića sa odbornicima iz redova DF Proteklih dana u Budvi je bilo više incidenata i sukoba policije sa građanima, pristalicama vlasti predvođene Carevićem i Radovićem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading