U Podgorici uhapšena sestra Andrije Mandića!

Autor: Republika

Svet

25.06.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među brojnim provedenim građanima Crne Gore na sinoćnjim protestima našla se i sestra Andrije Mndića Ksenija Mandić Kljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

Ksenija, sestra predsednika opozicione Nove srpske demokratije Andrije Mandića, sinoć je na mirnom protestu bila u društvu poslanice Marine Jočić koja je pptom uhapšena u Podgorici. 

Međutim kada je Ksenija dostavljaala lekove za uhapšenu narodnu poslanicu, iz policije su rekli da "mora i ona da ostane u pritvoru".

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta koji se nalazi u Beogradu, na VMA, obratio se iz bolničke sobe nakon snimaka haosa iz Budve i hapšenja funkcionera, i pozvao režim da što pre oslobodi nevine uhapšene,a kolege iz opozicije da zajedno sednu za sto i krenu u zajedničku akciju. 

Podgorička policija je saopštila da je uhapšeno 18 osoba zbog, kako se naavodi, neprijavljenog javnog okupljanja. 

Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice", kaže se u saopštenju.

- Policija je primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila sredstva prinude - hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nakon eskalacije situacije u Budvi kada je policija intervenisala prtitov okupljenog naroda i bacila suzavac, protesti su se prelili i na druge gradove širom Crne Gore uključujući Podgoricu, Nikšić, Berane, Bar i druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading