Plenković: Ne moram u izolaciju, nije bilo bliskog kontakta

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.06.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je u susretu s Novakom Đokovićem koji je danas objavio da je pozitivan na koronavirus, proveo oko tri minuta i da to po definiciji nije bliski kontakt, zbog čega ne mora u samoizolaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Plenković

Podsetio je da se juče po treći put testirao na koronavirus i da je nalaz negativan.

Plenković je rekao i da ga informacija oko Đokovića nije zabrinula jer se između njih dvojice dogodio kratki susret, "sve skupa možda tri minuta".

- Po definiciji to nije bliski kontakt i stvari su sasvim normalne i dalje - dodao je, prenosi Hina.

Potvrdio je da je Đokovića dirnuo za rame, ali da mu se čini da "nije bio slučaj da su se dodirnuli šakom o šaku".

Na novinarsku opasku da su zbog ovog ljudi završavali u samoizolaciji, ali ne i on kao premijer, Plenković je ustvrdio da njegov kontakt s Đokovićem nije bio kontakt koji bi omogućio prenos.

- Je li bio bliski kontakt od 15 minuta? - upitao je i dodao:

"Ako ima neko ko se dezinfikuje više od mene u protekla četiri meseca, voleo bih da ga nađete - a da nije zdravstveni radnik".

Hrvatski zavod za javno zdravlje je večeras saopštio da Plenković ne treba da preduzima nikakve dodatne mere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju, jer je sa Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od 3 minute, fotografirao se i nije se rukovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading