EKSKLUZIVNO! Boki 13 osuđen na 9 godina zatvora, Katica dobila 7

Autor: Republika

Svet

18.06.2020

08:56 >> 09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 osuđen je na 9 godina zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/Telma TV
Bojan Jovanovski

Pored Jovanovskog presuđeno je i bivšem specijalnom tužiocu u Severnoj Makedoniji Katici Janevoj.

Janeva je za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja osuđena na sedam godina zatvora, dok je Jovanovski zbog pranje novca i vršenje protivpravnog uticaja na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju "Imperija", kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere "Reket" Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvoptuženim u slučaju Jovanovskim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading