ŠOK: Umesto Hrama Svetom Vasiliju Ostroškom, grade perionicu!

Autor: agencije, Republika

Svet

19.10.2017

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U podgoričkom naselju Konik na prostoru nekadašnje pijace detaljnim urbanističkim planom predviđena je gradnja verskog objekta, ali je iz Grada saopšteno da će se na ovoj lokaciji nalaziti perionica automobila.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Vasilije Ostroski
Na prostoru nekadašnje pijace na Koniku već su počeli radovi

Na ovom mestu krajem aprila mitropolit crnogorsko-primorski Amfilofije služio je liturgiju, najavljujući da će se ovde graditi Hram Svetog Vasilija Ostroškog.

Međutim, crnogorski elektronski mediji javljaju da je Grad odlučio da na ovom mestu u narednih godinu dana bude sagrađena auto-perionica.

Na prostoru nekadašnje pijace na Koniku već su počeli radovi na izgradnji montažnog objekta, odnosno perionice, a u toku su premeravanja za gradnju.

U aprilu, nakon rušenja pijace, predstavnici Mitropolije podnijeli su zahtev gradu o ustupanju zemljišta za potrebe izgradnje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Uz zahtev, predata je i peticija za izgradnju hrama koju je potpisalo oko 6.500 građana tog podgoričkog naselja.

Iz gradske uprave nisu saopštili zašto nisu odgovorili na zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske u vezi sa izgradnjom Hrama Svetom Vasiliju Ostroškom na pomenutoj lokaciji.

Ranije su isticali da su, osim izgradnje hrama, podnete i druge inicijative.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading