Linta: Antisrpski režim Mila Đukanovića brutalno se obračunava sa SPC

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.06.2020

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da nova privođenja i zadržavanja u pritvoru sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve predstavljaju još jedan u nizu dokaza antisrpskog karaktera režima crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

- Očigledno je da Ðukanovićev režim nastavlja brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori koja je viševekovni čuvar srpskog identiteta i svetosavskog nasleđa - naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je pozvao Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da izradi izveštaj i upozna Evropsku uniju i druge međunarodne organizacije s brojnim činjenicama o progonu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

- Apsolutno je jasno da Ðukanović hoće po svaku cenu da ukine Srpsku pravoslavnu crkvu, da joj oduzme crkve, manastire i ostala crkvena dobra i da je pretvori u instrument njegove lične vlasti. Ðukanović računa da bi ukidanjem Srpske pravoslavne crkve lakše ostvario svoj strateški cillj, a to je asimilacija srpskog naroda u nacionalne Crnogorce - rekao je Linta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading