(FOTO/VIDEO) MILO SE IGRA VATROM! Crnogorska policija u stanju totalne pripravnosti, narod i sveštenici na ulicama

Autor: Tanjug

Svet

14.06.2020

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici crnogorske policije večeras su u stanju totalne pripravnosi u svim gradovima Crne Gore, javlja portal IN4S pozivajući se na izvor iz vrha policije.

RepublikaFoto: youtube.com/Ostrog Tv Studio
Foto: Ilustracija

Kako dodaje taj izvor, svi policajci su dobili rešenja o prekidu bolovanja, godišnjih odmora i slobodnih dana i rapsoređeni su na terenu.

Na ulicma više gradova Crne Gore se danas posle pauze od tri meseca održavaju litije povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Počele litije

U nekoliko crnogorskih opština, malo posle 18 sati, organizovani su skupovi u znak protivljenja Zakonu o slobodi veroispovesti u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC).


Skup u Podgorici počeo je molebnom u Hramu Hristovog vaskrsenja, odakle je krenula litija ulicama Podgorice, a skupovi se održavaju i u Baru, Budvi, Danilovgradu, Plužinama, prenosi RTCG.


Iz Uprave policije prethodno su saopštili da će obezbeđivati sve skupove koji budu uredno prijavljeni, a kako se navodi, nije dozvoljena litija u Bijelom Polju, jer nije blagovremeno prijavljena.

Sveštenstvo Sabornog hrama i Crkvene opštine Nikšić ranije danas je saopštilo da su se na vreme obratili Upravi policije u Nikšiću i sa njima obavili sastanak oko organizovanja litije, ali da nisu dobili odobrenje na vreme.

Međutim, građani Nikšića su nakon molebna samoinicijativno krenuli u protestnu šetnju, prenosi podgorički portal Vijesti.

 


Litija u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti održava se večeras i u Budvi, a sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Boris Radović pozvao je vernike da se ne okupe u broju većem od 200, a da ostali odu kućama.

U Beranama su litije krenule malo posle 18 sati, a posle i u Pljevljima i Plužinama, prenosi podgorički portal IN4S.

 

 


Na čelu kolone u Beranama ka manastiru Ðurđevi stupovi nalaze se deca koja nose krstove, a dodaje se i da sve protiče po propisima koje je propisalo Nacionalno koordiciono telo za suzbijanje zaraznih bolesti.

Tokom epidemije korona virusa litije su bile obustavljene, ali su nakon poziva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nastavljene večeras.

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading