RATKO MLADIĆ KRITIČNO: Posle operacije krenule komplikacije, sin generala strahuje za očev život!

Autor: Kurir

Svet

09.06.2020

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, životno je ugrožen, saznaje "Kurir"!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

Stanje mu se naglo pogoršalo posle operacije debelog creva pre oko dva meseca, a porodica tvrdi da i dalje ima unutrašnje krvarenje, da se od njih krije medicinska dokumentacija, te da bi Mladić u takvom stanju morao da bude u bolnici, a ne u zatvoru!

Alarmantno

Njegov sin Darko Mladić tvrdi da su mu se posle operacije debelog creva, kada mu je odstranjen i deo, pojavile brojne zdravstvene komplikacije, što u Hagu uporno ignorišu. Prema poslednjim informacijama do kojih porodica Mladić došla, general je prema svim parametrima loše, a srpski lekari upućeni u njegovo lečenje procenili su da on hitno treba da bude prebačen u bolnicu.

- Moj otac je veoma loše. Naši medicinski eksperti smatraju da ima unutrašnje krvarenje i da ga tamo ne leče na pravi način. Loša mu je krvna slika, hemoglobin je u crvenoj zoni, prema nekim parametrima, kako su nam objasnili, svega 4,4 što je alarmantno. Nismo dobili nikakva dokumenta o njegovom zdravstvenom stanju, niti preduzimaju adekvatne mere za njegovo lečenje. General je slab, iscrpljen i mi se bojimo da bi mogao najgori ishod da mu se desi, on je kritično - naveo je Mladić.

Ministarstvo pravde: Od porodice Mladić se kriju izveštaji, nema sankcija

Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović rekao je na sednici Saveta bezbednosti UN da je tribunal u Hagu doživotne kazne zatvora izricao suprotno svom statutu i ukazao da se od porodice Ratka Mladića kriju službeni izveštaji o njegovom zdravstvenom stanju. Podsećajući da je Mladić bio podvrgnut operaciji u uslovima pandemije i pored preporuke holandskih vlasti da se ne vrše medicinski zahvati koji nisu hitni, Backović je naveo da se ne poštuje odluka žalbenog veća da se informacije o zdravstvenom stanju Mladića dostavljaju njegovom medicinskom timu jednom nedeljno i da za takvo ponašanje nema nikakvih sankcija.

Odlaganje suđenja

Predsednik Međunarodnog suda u Hagu Karmel Ađijus juče je pred Savetom bezbednosti UN u Njujorku najavio da će procesi optuženima za zločine u bivšoj Jugoslaviji biti okončani u prvom delu 2021. godine, uključujući Mladića. Podnoseći polugodišnji izveštaj o radu sudskog mehanizma u Hagu, pravnog naslednika Haškog tribunala, sudija Ađijus istakao je da je do odlaganja došlo zbog pandemije koronavirusa.

Komentarišući najavu Ađijusa, Mladićev sin ističe da nije prvi put da se suđenje pomera.

- Njihove termine treba uslovno shvatiti, očigledno je zbog korone i generalovog zdravstvenog stanja došlo do novog pomeranja. S obzirom na njegovo zdravstveno stanje, nama kao porodici je najvažnije da mu se spase život - rekao je Mladić. Podsetimo, Ađijus je ranije pred SB UN najavio da će pravosnažna presuda Mladiću biti izrečena do kraja ove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading