Milov raspop Miraš ponovo udara na veru i Srbe: SPC nije crkva crnogorskog naroda, ona PROGONI i slovo C!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.05.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, Miraš Dedeić, tvrdi da Srpska pravoslavna crkva nije crkva crnogorskog naroda i države, a mitropolitu Ruske pravoslavne crkve Ilarionu poručuje da bi bolje bilo da se bavi muzikom, a manje crkvom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Atlas TV Montenegro
Miraš Dedeić

Dedeić je to rekao reagujući na izjavu mitropolita RPC Ilariona da Srpska crkva nije strana crkva, već crkva crnogorskoga naroda, da ateisti pokušavaju da osnuju crkvu, da crnogorske vlasti podmuklo deluju protiv Srpske crkve i progone je, braneći organizovanje masovnih litija u vreme epidemije korona virusa i da im je na savesti pritvaranje episkopa Joanikija.

On je pozvao mitropolita RPC Ilariona da sve u vezi sa tzv. CPC proveri u arhivu RPC i posredstvom ambasade Rusije u Podgorici.

- A kao muzičaru predlažem mu da se više bavi muzikom, a manje crkvenom politikom i istorijom - naveo je Dedeić.

Tvrdi da upravo Srpska crkva progoni i kako kaže, slovo C u azbuci a kamo li, Crnogorsku crkvu.

- I ne samo da se zaverila protiv naše crkve nego i protiv države koju kleveće i protiv nje predvodi masovni ustanak kojemu tepa litije i molebani - naveo je Dedeić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mix

31.05.2020 16:29

A ti jesi ,sotono? Sramoto i nistavilo ljudskog roda ,izrode i profana podguzna muvo milovih klozetskih cuvara!! Vidi ga,i ti si patrijarh,a? Pa ti nisi ni za cuvara u svinjogojkoj farmi, djikane!