Sveštenik oprostio, Tužilaštvo kaznilo: Epilog sramnog napada ispred Parohijskog doma usred noći!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

25.05.2020

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U duhu hrišćanskom, sveštenik Nikola Radović oprostio je Baraninu S. K. (20) koji ga je napao ispred Parohijskog doma u Starom Baru, 21.maja. U Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, Novosti saznaju da je mladić sankcionisan i treba da uplati 400 evra u humanitarne svrhe.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Podsetimo, incident se dogodio u večernjim satima, 21. maja kada je grupa mladića došla ispred Parohijskog doma gde su verbalno vređali i pretili svešteniku Radoviću. Uhapšena su dvojica mladića iz Bara. Zbog sumnje da je pretio i pokušao da napadne sveštenika S. K. je krivično procesuiran, a A. L. prekršajno.

Istog dana policija je identifikovala mladića, i nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu na teret mu je stavljeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

- Oštećeni se nije pridružio krivičnom gonjenju, i primenjen je institut odloženog gonjenja. Baranin S. K. kome se na tert stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti sankcionisan je sa 400 evra koje će se uplatiti u humanitarne svrhe -kazao je za Novosti rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić

Sveštenik Nikola Radović naveo je za radio "Svetigora" šta se dogodilo 21. maja, u večernjim časovima, oko 23 sata, ispred Parohijskog doma u Starom Baru

- Kada sam se sa porodicom spremao za spavanje, ispred kuće čuli smo galamu, sirene što to je izazvalo uznemirenje male dece i supruge. Izašao sam ispred kuće i video grupu mladića koji su se vraćali sa proslave nezavisnosti Crne Gore. Krenuli su razni povici, psovke. Pored ostalog upućene su mi reči da se iselim. Potreslo me, a sve se dešavalo ispred crkve Svetog Nikole, u Starom Baru koji je simbol jednog sklada, suživota. Nisam mogao da shvatim. Jedan od njih je krenuo da se zaleće prema meni, drugi su ga sprečili. Uzeo sam telefon i počeo da snimam, a oni da se povlače, ispričao je sveštenik Radović.

Starešina crkve Svetog Nikole je takođe, istakao da je policija CB Bar revnosno, profesionalno odradila svoj posao, te da su priveli jednog mladića čije je registarske tablice zapamtio.

- Jedan od tih mladića je priveden. Taj mladić ima 20 godina i on se pokajao. Kod državnog tužioca smo se videli. Vidno potrešen zbog onog što je uradio, izvinjava se. Nije bio jedini te noći ispred Parohijskog doma. To što su uradili nije dobro, ja mu lično oprašam jer mu vidim iskreno pokajanje, kazao je sveštenik Radović koji je čak sprema i da mu pomogne, ako nema, da uplati novac u humanitarne svrhe Ovo nije prvi put da se slične stvari događaju u Starom Baru.

Sveštenik Nikola Radović je još jednom pozvao na mir i ljubav i ono na čemu se Bar i temelji, a to je međureligijski i međunacionalni sklad.

- Pokažimo ljudima svojim primerima da strasti smire. Nadam se, da se ovakve stvari neće ponoviti jer nikome dobra ne donose. Što se tiče mene lično- praštam, zaključio je sveštenik Radović

OPERATIVNA SAZNANJA POLICIJE

Operativnim putem policija je došla do saznanja da je u incidentu koji se dogodio 21. maja u kasnim večernjim časovima, učestvovala još jedna osoba, A. L. (23) iz Bara. Nadležni tužilac koji je upoznat sa događajem se izjasnio da u radnjama A. L. nema elemenata krivičnog dela. Protiv A. L. je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading