Hibridni rat velike Srbije, protiv male Crne Gore: Knežević detaljno objasnio kako se spremao atentat!

Autor: Kurir, Republika

Svet

23.05.2020

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobila je informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se na Milana Kneževića, jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori sprema atentat.

Milan Knežević levo

Gostujući u jutarnjem programu, Knežević je detaljnije objasnio šta se dešava sa temom, koja je kao bomba odjeknuila, prvo u srpskim, pa zatim i u crnogorskim medijima, da se na njega spremao atentat.

Hibridni rat velike Srbije, protiv male Crne Gore

Na pitanje voditeljke, na osnovu čega je zaključeno da postoje saznanja i dokazi za navodni atentat, i kada se obratio policiji, Knežević je rekao: 

- Ja se nisam obratio policiji, nego su oni pet dana nakon pisanja u medijima, pozvali mene. Nisu davali tome neki veliki značaj, ali su kasnije to okarakterisali kao hibridni rat velike Srbije, protiv male, ali junačke Crne Gore - ironično je rekao Knežević.

Knežević dodaje da sve kasnije što se pojavilo u medijima trebalo je, da je sreće, da bude predmet interesovanja policije, ali se to na žalost desilo tek pet dana kasnije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović ne bira sredstva

Osvetiće me porodica

- Sve sumnje koje imam sam podelio sa porodicom. Tražio sam dozvolu za nošenje oružja, a ako se meni nešto desi, moja porodica će znati kako treba da reaguje i koga da traži da se osveti.

Knežević je rekao da mu nije poznato ko je Fljorim Ejupi (za koga se spekuliše da je angažovan za likvidaciju Kneževića). 

- Meni gospodin nije ni interesantan, več nalogodovci, koji imaju odličnu saradnju sa kriminialnim i političkim strukturama na Kosovu.

Kako vidi razvoj dalje situacije u Crnoj Gori

- Nastavak antisrpske politike, gde se država gradi na tipičnom antisrpstvu. Sve što se dešavalo 21.maja je nastavak terora nad srpskim narodom. Ja sam dobio i novu krivičnu prijavu i zaprećeno mi je kaznom do 5 god zatvora. Ako Romi mogu da proslavljaju svoje praznike bez distance, proslave u firmama koje se svakodnevno održavaju, bez maski razdaljine i pravila, šta mislite, zašto je to samo Srbima zabranjeno i zašto dobijaju ekspresno zakazana suđenje na osnovu lažnih optužbi, zapitao se Knežević na kraju razgovora, prosudite i sami.

Ko je Fljorim Ejupi

Pojedini mediji u Crnoj Gori i regionu objavili su da je vlast u Podgorici, preko svojih veza u kriminalnim krugovima, angažovala Ejupija da izvrši atentat na Kneževića.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus "Niš ekspresa" 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.

Na mestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobegao i tri godine mu se izgubio svaki trag, a o njegovim vezama sa CIA je nedavno govorio i bivši istražitelj Unmika Džo Mekalister.

Vratio se u Prištinu 2004. sa još trojicom Albanaca. Odeveni u uniforme srpske vojske ubijaju policajca UN, s namerom da za taj zločin bude optužena srpska strana i zvanični Beograd, a ima indicija da je bio direktno uključen i u organizaciju martovskog pogroma Srba. Uhapšen je u Tirani krajem oktobra 2004, a odatle je prebačen na Kosovo i Metohiju. U junu 2008. godine osuđen je na 40 godina zatvora , ali ga je sud pod patronatom Euleksa oslobodio sledeće godine zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.

Ubrzo je otišao u Nemačku i navodno je nekoliko godina

bio pod prismotrom tamošnjih službi bezbednosti. Srpske službe ga percipiraju kao iskusnog plaćenog ubicu, a naše vlasti javno su iznele sumnje da je umešan i atentat na Olivera Ivanovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading