U Zagrebu zapušena kanalizacija zbog maski i rukavica: Hrvatima izdato detaljno uputstvo kako da se odgovorno ponašaju

Autor: Telegraf, Republika

Svet

19.05.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog bacanja maramica za dezinfekciju, rukavica i maski u kanalizaciju, postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda moralo je da se očistiti ručno, a stradala je i pumpa, javljaju Zagrebačke otpadne vode.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iz ZOV-a su javnosti poslali saopštenje u kom građane mole da maske i rukavice ne bacaju u kanalizaciju jer to stvara velike probleme.

- Vreme karantina zbog pandemije korona virusa bilo je, a još uvek je nezamislivo bez naših novih 'rekvizita' koji naš štite od virusa. A to su svakako maske, rukavice, dezinfekcijske maramice, jednokratni ogrtači i slično. No dok nas s jedne strane štite, s druge strane zbog ljudske nepromišljenosti mogu uzrokovati drugu vrstu problema - navodi se u saopštenju i dodaje da je reč o materijalima koji su teško razgradive.

Objavili su šta ne sme da se baca u toalet: vlažne maramice za čišćenje i dezinfekcijske maramice, respiratorne maske, rukavice od lateksa, odeću, čarape, krpe za čišćenje, pamuk, štapiće za uši, vate, pelene za jednokratnu upotrebu, brijače i druge plastike, pesak za životinje, lekove, prazne kutije i ambalaže, iskorišćena ulja, antifriz, lakove, razređivače, pesticide.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading