PREVRŠILI SVAKU MERU! Otac Gojko pozvao režim u Podgorici: Prestanite sa nasiljem!

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2020

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektivnošću u postupanju". Ovo je poručio rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

RepublikaFoto: facebook.com/Hercegovac - Hercegovac
Gojko Perović

- Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povređenima večeras ima i dece - a sve je to građanstvo koje je samo pre mesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku meru - kazao je Perović u izjavi dostavljenoj "Vijestima".

On ocenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mere koristi za progon Crkve.

- O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu izneti sve detalje o nepravdi i protivzakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku - to je naš zajednički narod - koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru - poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa "protivzakonitim i neosnovanim držanjem" vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru, prenose "Vijesti".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading