Milogorci maltretiraju Srbe, a onda se žale kad Beograd digne glas! DPS: Srbija se meša u unutrašnje stvari Crne Gore

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladajući DPS smatra da su izjave srpskih političara i zvaničnika, koje se odnose na poslednje događaje u Nikšicu, nakon kojih su uhapšeni vladika Joanikije i sedam sveštenika SPC, predstavljaju, kako tvrde, neprimereno mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i spadaju u domen predizbornog marketinga.

RepublikaFoto: youtube.com/Ostrog Tv Studio
Crnogorska policija

- Održavanje masovnih crkveno - političkih skupova za vreme epidemije korona virusa, poput onog (juče) u Nikšiću, suprotno propisanim merama, predstavlja ugrožavanje zdravlja građana naše države, koje nećemo dopustiti - navodi se u saopštenju DPS, čiji je lider crnogorski predsednik Milo Ðukanović.

Iz DPS kažu da sve potencijalne posledice ovako neodgovornog ponašanja, i zdravstvene i ekonomske, isključivo će snositi država Crna Gora i njeni građani.


- Srbije se ovaj događaj tiče samo u toj meri što zvanični organizatori ovog skupa imaju sedište u toj susednoj državi, a političari koji su pozivali na skup, logističku i političku podršku dobijaju od srpskih zvaničnika - navodi se u saopštenju DPS.

Bilo bi, smatraju, primerenije da su srpski političari, koji insistiraju na poštovanju preporuka i mera zdravstvene struke u Srbiji, a zalažu se za kažnjavanje onih koji se o njih ogluše, iste kriterijume primenili i na jučerašnji događaj u Nikšiću u organizaciji SPC.

- Posebno ako se ima u vidu da je država Srbija, poslala upozoravajuću poruku Crkvi i zabranila masovne verske obrede, u trenutku kada je smatrala da će oni ugroziti zdravlje njenih građana - navodi se u saopštenju DPS, preneo je podgorički portal CdM.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading