Da bi mogli legalno da diluju: Rama se zalaže da Albanija legalizuje kanabis!

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Svet

12.05.2020

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se zalaže za legalizuju kanabisa u Albaniji, kako bi se on koristio u medicinske svrhe, piše Koha.

Edi Rama

Rama je na konferenciji koja je održana povodom Dana Evrope, na kojoj se pojavio zajedno sa ambasadorom EU u Albaniji Luiđijem Sorekom, rekao je da će nakon godinu dana rada, nacrt za opravdanost proizvodnje kanabisa biti spreman.

- Na tome radimo skoro godinu dana i biće uskoro spremno, konsultovali smo naše i strane stručnjake za ovaj nacrt, ali glavna stvar koju radimo i koja nam je bila od velike pomoći je da koristimo iskustva drugih - rekao je Rama.

Koha piše da uprkos tvrdnjama Rame o konsultacijama sa lokalnim stanovnicima i strancima, u  Kancelariji EU u Tirani kažu da nisu uključeni u izradu izveštaja o legalizaciji kanabisa u Albaniji u medicinske svrhe.

- Nakon nekih medijskih zahteva, želimo da razjasnimo da Evropska komisija i delegacija EU u Albaniji nisu bili uključeni u pripremu, izradu ili konsultacije nacrta izveštaja o planovima za gajenje i legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe u Albaniji - navodi se u Tviter reakciji kancelarije EU u Tirani.

U međuvremenu, ovo pitanje se komentariše i u Albaniji, ali i na Kosovu.

Edita Tahiri

U Tirani je lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baš rekao da je "lično Rama zahtevao legalizaciju kanabisa i naveo da su o tome dobro obavešteni njegovi partneri".

Na ovu Raminu inicijativu reagovala je i bivša potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri.

- Mnogi političari postali su lekari više od lekara u ovo doba pandemije. Ali doktor je postao Edi Rama, koji pokušava da proglasi kanabis lekovitom biljkom, koja se gaji u Albaniji. Zar svet nije video dovoljno tragedije sa drogom - rekla je Tahiri.

Ona je dodala da "Rama umesto da Albaniju pretvori u biser pomorskog turizma, rizikuje da je pretvori u pakao kanabisa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading