U Hrvatskoj novih 11 slučajeva zaraze, ukupno 2.207!

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 11 novozaraženih koronavirusom i sada ih je od početka epidemije ukupno 2.207.

RepublikaFoto: Image by mohamed Hassan from Pixabay
Foto: Ilustracija

Testirano je ukupno 47.480, a samo u poslednja 24 sata 1.409. Procenat pozitivnih na novi korona virus je 4,65, a na resporatoru je 11 bolesnika, rekao je ministar zdravlja na redovnoj konferenciji za novinare.

Oporavljenih iz bolnica je 693 osobe. Beroš je govorio i o propustu u KBC Split, gde je zamenjen identitet dveju bolesnica, od kojih je jedna preminula.


Beroš je rekao da ga je direktor splitskog KBC obavestio o tom propusti, posetio je, kaže, ožalošćenu porodicu i izrazio saučešće.

- Ovo što se dogodilo u Splitu velik je i bolan propust za koji se mora utvrditi odgovornost - rekao je Beroš., izražavam žaljenje i duboku sućut. za ovavak propust se mora utvrditi odgovornost.

Pokrenut je, kazao je, unutrašnji nadzor i zahtev za razrešenje, a Inspecija Ministarstva zdravstva danas će započeti proceduru.

- Očekuje se nalaze inspekcije, o kojem će javnost biti obaveštena - kazao je Beroš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading