MESIĆ ŠOKIRAO HRVATE: Blajburg je izmišljotina, tamo nije bilo nikakvih žrtava!

Autor: Tanjug

Svet

09.05.2020

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji hrvatski predsednik i poslednji predsednik Predsedništva SFR Jugoslavije, Stjepan Mesić povodom najave da će se 16. maja u Sarajevu održati misa posvećena 75. godišnjici Blajburga kaže da je iznenađen da se takva misa održava, jer je, kako kaze, Blajburg izmišljotina.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Stjepan Mesić

- U Blajburgu nema nikakvih žrtava. Blajburg je jedna izmišljotina, u Blajburgu je kapitulirala kvislinšta vojska, a 10-15 dana pre Blajburga kapitulirao je Treći rajh... - kazao je Mesić za portal Radiosarajevo.

Dodao je da se Katoličkoj crkvi neke važne činjenice konačno moraju reći, te pitati kome se to održava pomen?


- Neka objave fotografije, ko je ubijen tamo... - dodao je Mesić i rekao da su svi civili pušteni da se vrate svojim domovima.

Prema njegovim rečima, pojedinci iz Crkve ne mogu prežaliti jer je kapitulirala Nezavisna država Hrvatska (NDH).

- Zbog toga što se Katolička crkva još nije oslobodila NDH-zije. Jer tih boraca za izgubljenu stvar ima još dosta, ali najviše u Katoličkoj crkvi. Njima treba ko zna koliko još vremena da shvate da je NDH bila zločinacka organizacija, sa krvavim rukama, sa velikim zločinima i da se, na njihovu žalost, ona više nikada ne može vratiti. Prema tome, koliko god oni žalili za NDH, ona se nikada neće vratiti - rekao je Mesić za portal Radiosarajevo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

10.05.2020 12:19

Bravo. A svi se prave blesavi i tobož su nešto u žalosti za jadnim kvislinzima svih fela.