Milo švercovao pola tone kokaina?!

Autor:

Svet

04.05.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod "Budva", koji je zaustavljen u Nemačkoj zbog tovara od pola tone kokaina, u vlasništvu je vlade Crne Gore! Na to da je u šverc droge umešan i sam politički vrh Crne Gore, koji predvodi predsednik Milo Đukanović, ukazuje i hapšenje Baranina Mladena Radulovića (40), brata visokog funkcionera u vladajućoj koaliciji!

Milo Đukanović

Čim se teretnjak u subotu ujutru vezao na lučki gat luke Hamburg, nemačka policija je upala i pronašla 500 kilograma kokaina skrivenog u mašini broda. Kako se veruje, brod je sa drogom vrednom oko 20 miliona evra isplovio iz brazilske luke Santos zajedno sa rasutim šećerom, koji je prevezen do Kazablanke.

Potom je uplovio u Hamburg, a danas je trebalo da isplovi za Afriku i odveze pšenicu u Nigeriju. Ko je trebalo da preuzme drogu u Hamburgu i ko je nalogodavac posla, istražitelji tek treba da utvrde.

Tamošnja policija pod nadzorom drži kompletnu crnogorsku posadu od 23 člana, dok je Radulović zasad jedini uhapšeni. U pitanju je brat visokog funkcionera Socijaldemokrata (SD), koji su sa Đukanovićevim DPS formirali vladu.

20 miliona evra vredna zaplenjena droga

- Uhapšen je brat Dragana Radulovića, savetnika direktora u preduzeću "Aerodromi", koji je istovremeno načelnik komunalne policije Bar i čovek je od posebnog poverenja Miće Orlandića, potpredsednika SD - pišu mediji.

Medojević: Zaključak može biti samo jedan - vlada Crne Gore švercuje kokain

Zaplena kokaina na državnom brodu nova je bruka za Đukanovića, koji već tri decenije vlada Crnom Gorom i koji je svojevremeno povezivan sa italijanskom mafijom i švercom duvana, na kojem je stekao desetine miliona dolara. Vest je uzburkala i tamošnju opoziciju, a među prvima se na Tviteru oglasio Nebojša Medojević, poslanik Demokratskog fronta.

Uništili flotu

- Na brodu vojske Crne Gore zaplenjeno 60 kilograma kokaina. Na trgovačkom brodu čiji je vlasnik vlada Crne Gore zaplenjeno 500 kilograma. U diplomatskoj pošti zaplenjeno 200 kilograma. Zaključak može biti samo jedan - vlada Crne Gore švercuje kokain. EU podržava vladu. EU podržava šverc kokaina - naveo je Medojević u svom tvitu.

Činjenice

- Državni posao

- 500 kilograma kokaina zaplenjeno u subotu na brodu "Budva" u vlasništvu Crne Gore

- 60 kilograma kokaina otkriveno 2019. godine na brodu "Jadran" u vlasništvu crnogorske vojske

- 200 kilograma kokaina Nemci otkrili 2015. u tovaru koji je bio pod diplomatskom plombom i sa propratnim papirima crnogorskog ministarstva spoljnih poslova

Ovim povodom oglasio se i Demos.

- Crnogorska flota je davno uništena, inače jedan od najvećih nacionalnih resursa zemlje. Sada prisustvujemo završnoj fazi kriminalnih skandala, nažalost, pod zastavom Crne Gore - saopštili su iz Demosa.

Ni reč o nalogodavcima

Generalni sekretar Civisa Zoran Miljanić apelovao je na crnogorsku policiju da objavi imena nalogodavaca šverca kokaina jer bi se, u suprotnom, moglo posumnjati da je to državni posao.

- Posle zaplene droge na školskom brodu "Jadran", državnom brodu ratne mornarice, a samim tim i NATO snaga, imali smo priliku da vidimo da posada broda švercuje kokain, a kasnije da vidimo i hapšenje nekoliko podoficira i civila, a ni reči o nalogodavcu. Sreća da se taj brod nalazio u našoj luci jer bismo ostali i bez njega. Za razliku od njega, drugi brod u vlasništvu države Crne Gore nalazi se na teritoriji Nemačke i, samim tim, može biti zaplenjen kao sredstvo izvršenja krivičnog dela - kazao je on.

Dva meseca pod prismotrom

Brod "Budva" nadziran je oko dva meseca, otkad je 500 kilograma kokaina utovareno u Brazilu.

- Međunarodni šverc droge vredan oko 20 miliona evra, prema dosadašnjim informacijama, nema veze sa kokainom pronađenim na brodu "Aresa" niti s tom kriminalnom grupom, među kojima je većina Crnogoraca - rekao je crnogorskim medijima izvor iz policije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading