Život se iz korena menja: Evo kako će svakodnevnica funkcionisati u Republici Srpskoj

Autor: Blic, Republika

Svet

27.04.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Butici i ostale radnje neprehrambenih proizvoda, koji nisu u tržnim centrima, od sutra ponovo mogu da rade u Srpskoj, ali odlazak u njih mnogo će se razlikovati u odnosu na vreme pre mesec i po dana.

RepublikaFoto: freeimages.com
Foto: Ilustracija

Od sada pa do daljnjeg nećete moći da probate odeću u kabinama, već će biti omogućeno da zamenite robu ako vam ona ne bude odgovarala.

Pored toga, ograničen je broj osoba koje istovremeno mogu da borave u objektu, a svi moraju da drže distancu od najmanje dva metra između sebe, piše Srpskainfo.

Obavezno je svakako i nošenje maske i rukavice dok ste u šopingu, a isto moraju da imaju i radnici ovih radnji.

Obavezna je dezinfekcija ruku korisnika pri ulasku i izlasku iz objekta, kao i dezinfekcija prostora i površina u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravstvo RS.

Sve ove mere važiće i za butike i ostale radnje u tržnim centrima, koje se u RS otvaraju od 1. maja, kako je danas najavio i premijer RS Radovan Višković. U njima i dalje, ipak, neće moći da rade ugostiteljski objekti, igraonice i bioskopi.

Većina ovih mera važiće i u drugim radnjama, salonima nameštaja ili objektima koji se u Srpkoj otvaraju od sutra ili od 1. maja, uključujući i biblioteke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading