(FOTO) HVALA, LJUDINO! Pravi Crnogorci se oprostili od doktora Lazića, Milovci nisu dali da se postavi bilbord u Podgorici!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

26.04.2020

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Primer čojstva i junaštva. Dr Miodrag Lazić (1955-2020). Zahvalna Podgorička gospoda", piše na bilbordu.

RepublikaFoto: facebook.com/Podgorička gospoda
Bilbord posvećen doktoru

Ovo je sadržina dva bilborda postavljena u Beranama, na kojima osim poruke zahvalnosti dominira trobojka i portret čuvenog niškog hirurga, preminulog nedavno od posledica koronavirusa.

- Hvala ti ljudino, doktore, vojničino! Kao što je liturgija himna životu u hramu, ratna hirurgija je to u mraku nevremena - zahvalila se grupa "Podgorička gospoda", ovom blistavom čoveku.

Pre toga, mladići koje je policija u Podgorici nekoliko puta hapsila jer su branili trobojku koju su iscrtali u podgoričkom naselju Zlatica, pokušali su da ove poruke postave na bilborde u glavnom gradu Crne Gore.

- Kontaktirali smo firmu koja ima na korišćenje sve bilborde u Podgorici, "Montenegro Metropolis", i od vlasnika, gospodina Kovača, tražili razumno objašnjenje i pokušali naći zajednički jezik. Odgovor je bio sadržine da su raskinuli sve ugovore, da su zabrinuti za stanje u državi i da imaju prioritetnijih stvari.

Poslušnici Mila Đukanovića pokazali su tako da je mržnja prema njihovom poreklu, prema srpstvu, i dalje bitnija od čojstva i junaštva u modernoj Crnoj Gori, ali to nije sprečilo one koji su na strani pravde i morala da se oglase...

 

 

- Razumem! Zahvalnost neće izostati i u ovom obliku, ma gde to bilo u Crnoj Gori!

Tako je, posle odbijanja, poručio Milivoje Brdža Brković, jedan iz grupe Podgorička gospoda, koja je ispunila obećanje i poslala poslednji pozdrav legendarnom hirurgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading