Linta: Sramno izjednačavanje žrtava Jasenovca i Srebrenice!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.04.2020

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta smatra uvredljivim i anticivilizacijskim saopštenje Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari u kojem je oko 700.000 srpskih, romskih, jevrejskih i ostalih žrtava genocida u Jasenovcu izjednačio sa bošnjačkim žrtvama nad kojima je počinjen ratni zločin u Srebrenici.

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Miodrag Linta

- Skandalozna je činjenica i čist bezobrazluk da Memorijalni centar Srebrenica-Potočari nastoji da jedan od brojnih zločina koji se desili na prostoru bivše Jugoslavije, kao onaj u Srebrenici nad Bošnjacima, izjednači sa najvećom fabrikom smrti u čitavoj istoriji Balkana i jednim od najvećih masovnih zločina u istoriji sveta, kakav se desio u Koncentracionom logoru Jasenovac - navodi Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On kaže da Memorijalni centar Srebrenica-Potočari svojim saopštenjima uporno ponavlja "najbezočniju laž da se u Srebrenici tobože desio genodid nad Bošnjacima i na taj način nastavlja da širi mržnju prema Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu".

Linta ističe da ako postoji zločin na prostoru bivše Jugoslavije koji je najbliži definiciji genocida onda je to brutalno etničko čišćenje oko 250.000 Srba i ubistvo preko 2.500 srpskih civila, vojnika i ratnih zarobljenika u zločinačkoj akciji "Oluja".

On smatra da nije moguće sa moralne i ljudske strane da se upoređuje zločin u Srebrenici sa masovnim zločinom nad krajiškim Srbima, a kamoli da se upoređuje sa Jasenovcem.

- U i oko Srebrenice, kao i u drugim delovima BiH, desili su se zločini i nad Srbima i nad Bošnjacima. Zbog toga treba jednako osuditi sve zločine, kazniti sve ratne zločince bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost i jednako poštovati i srpske i bošnjačke žrtve - kaže Linta.

On zaključuje da je protivnik mira i pomirenja između srpskog i bošnjačkog naroda svaki Bošnjak koji insistira "na bezočnim lažima da se u Srebrenici tobože desio genocid, da je Srbija izvršila agresiju na BiH, da je Republika Srpska nastala na genocidu i zločinu, da ne priznaje Dan i Ime Republike Srpske".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading