Boki 13 citirao Andrića u sudnici i izazvao haos

Autor: Blic

Svet

18.04.2020

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojanu Jovanovskom, poznatijem kao Boki 13, i dalje se sudi zbog afere "Reket", a poslednji put je napravio haos u sudnici, prenose makedonski mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Bojan Jovanovski

Naime, još početkom marta bilo je održano ročište u aferi “Reket” u kojoj je jedan od osumljičenih Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13, a tek sada su isplivali detalji iz same sudnice.

Na samom početku ročišta Boki 13 je, naime, od tužiteljke Vilme Ruskovske tražio da mu se ukine pritvor.

- Poštovani, neću citirati Goce Delčeva, već izraz Ive Andrića - započeo je svoje izlaganje nekadašnji vlasnik televizije i dodao:

- Dođu tako ponekad vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a nepošteni se obogati.

Nakon toga tužilac Vilma Ruskovska je odgovorila:

- Zar niste pomislili na sebe kad ste rekli nepošteni?

Na to je Boki 13 napravio haos.

- Sram vas bilo.

Nakon sukoba, sudija Vaska Nikolovska - Masevska izbacila je Bokija 13 iz sudnice i suđenje će tek biti nastavljeno.

Podsetimo, Boki je uhapšen na granici sa Grčkom zbog optužbi za reketiranje, a iznuđivao je novac od uticajnih ličnosti iz Makedonije.

- Boki 13 već nekoliko meseci drži televiziju "1Tv", a zaposlio je sina jednog istaknutog službenika ministarstva pravde preko kojeg su on i njegovi saradnici dolazili do velikog broja audio snimaka tajnih razgovora biznismena, bankara i poznatih ličnosti iz Makedonije - tvrdio je tada izvorza medije.

Boki je, navodno, te snimke koristio da ucenjuje uticajne ljude kojima je tražio i po nekoliko stotina hilajda evra da ne objavljuje te snimke na Jutjubu.Određeni su mu plaćali, a ima i onih čiji su audio snimci objavljivani na Jutjubu jer su, navodno, odbili da daju novac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading