Dan žalosti u Istočnom Sarajevu: Zastave na pola koplja za preminulog doktora Miodraga Lazića

Autor: Mediji

Svet

15.04.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području grada Istočno Sarajevo je dan žalosti povodom smrti doktora Miodraga Lazića, ratnog hirurga koji je spasao živote velikog broja vojnika i civila sa područja tadašnjeg Srpskog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije, zajednička je odluka predstavnika gradske i opštinskih vlasti u Istočnom Sarajevu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Miodrag Lazić

- Na dan žalosti zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave i zgradama gradskih opština. Medijske kuće na području grada Istočno Sarajevo dužne su da svoje programske sadržaje prilagode danu žalosti - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva, prenosi Srpskainfo.

I iz opštine Istočno Novo Sarajevo saopšteno je da su načelnik te opštine Ljubiša Ćosić, zajedno s načelnicima drugih opština u sastavu grada i gradskom upravom, doneli odluku da 15. april bude proglašen danom žalosti na području te lokalne zajednice i drugih gradskih opština.

- Spustimo sve zastave na pola koplja, pognimo glave i poklonimo se srpskom heroju. Slava mu i večni nezaborav - poručio je Ćosić.

Na sajtu opštine Pale objavljeno je da će danas zastava na zgradi opštine biti spuštena na pola koplja, kao i na svim javnim preduzećima i ustanovama.

- Opština Pale upućuje poslednji pozdrav doktoru Miodragu Laziću, primeru ljudske veličine i odaje mu zahvalnost za nemerljiv doprinos odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske - navedeno je na sajtu opštine Pale.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog veka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posledica virusa korona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading