Hrvati VARVARI: Napali novinarku jer ih je snimala kako krše zabranu okupljanja

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

12.04.2020

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U splitskom kvartu Sirobuja danas se, uprkos zabrani svih većih okupljanja u Hrvatskoj, na uskršnjoj misi okupila nekoliko vernika, koji su fizički napali novinarku koja ih je snimala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenosi zagrebački portal Index.hr, misu je organizovala župa koju vodi sveštenik Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce.

Delaš je prošle nedelje prilikom policijske intervencije pretio policajcima "božjom kaznom", a u razgovoru za Index, koronavirus je ozančio kao "američki proizvod", najavljujući još tada da će za Uskrs održati misu bez obzira na zabranu.

Dalmatinski portal javlja da je fizički napadnuta novinarka tog medija koja je snimala okupljanje vernika u crkvi na Sirobuji, dok je Slobodna Dalmacija navela da su vernici novinarki tog splitskog lista poručili da je "bolje da ide ća".

Slobodna Dalmacija navodi da je pred crkvu stigla policija koja, kako se navodi, čeka kraj mise kako bi ispitala šta se dogodilo.

Iz splitske policije su potvrdili samo da su dobili dojavu o događaju i da je istragau toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading