Virusna skala u Republici Srpskoj raste: 29 novih slučajeva zaraženih, ukupno u BIH 953

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

12.04.2020

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Republici Srpskoj registrovano je 29 novih slučajeva virusa korona, čime je broj zaraženih povećan na 421, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

RepublikaFoto: Photo by Mika Baumeister on Unsplash
Foto: Ilustracija

On je naveo da je reč o 16 muškaraca i 13 žena, a da je najviše novih slučajeva zaraze zabeleženo u Banjaluci - 13, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Jedanaest osoba je već hospitalizovano, a reč je o osobama koje su već bile u kontaktu sa zaraženima ili o porodičnim kontaktima.

Šeranić je naveo da su među novim zaraženima i dva zdravstvena radnika iz dve privatne zdravstvene ustanove u Banjaluci.

- U UKC-u imamo 96 osoba, 47 sa težom kliničkom slikom. Pet pacijenata je na respiratoru, na intezivnoj njezi je sedam osoba - istakao je Šeranić.

Na Kliničkom centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) noćas je testirano 77 uzoraka, a kod osam je potvrđeno prisustvo koronavirusa, čime se broj zaraženih u BiH povećao na 953.

Kod jedne osobe sa područja Ilidže je nakon retestiranja ponovo potvrđen virus, prenosi klix.ba.

Od tog broja, oporavilo se 139 osoba, a 37 je preminulo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading