Zagreb u haosu! Bandić: Sumnjam da ćemo u maju imati za cele plate!

Autor: index.hr, Republika

Svet

11.04.2020

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na redovnoj konferenciji za novinare o stanju u Zagrebu, a koje su na rasporedu tek poslednjih nedelju dana, najčešće se javnosti obrati i Milan Bandić, nakon čega odgovara na pitanja novinara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Bandić

Danas su ga pitali šta je Zagreb učinio u borbi protiv korone i je li u bankrotu.

- Što se tiče mera, imate ih na stranicama. Ja ću neke nabrojati jer cenim vaš dolazak. Na stranicama je i privremena mera obustave proračuna gde se kaže gde ćemo štedeti.

Krenuli smo s odlaganjem plaćanja režija za najugroženije, bez kamata. Nakon zabrane rada našim obrtnicima, oprostili smo im plaćanje najamnine... - nabrajao je Bandić.

Spomenuo je kako rotor, žičara, dnevna bolnica Sveti Duh i Spomenik Domovini idu dalje jer, kako je tvrdio, ti projekti će više koštati ako se zaustave nego da se nastave i završe.

- Odrekli smo se uskrsnica za potres, osim ove četiri institucije... Isplatili smo za treći mesec juče celu platu. Da li ćemo u petom imati za punu platu, sumnjam. Pregovori sa socijalnim partnerima počinju sredinom nedelje. Sumnjam da ćemo isplatiti celu platu u maju. Moći ćemo potrošiti samo onoliko koliko uprihodimo, moraćemo biti solidarni i odgovorni - poručio je Bandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading