Linta: Novčana pomoć i penzionerima poreklom iz zemalja regiona!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.04.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ponovo ja danas zatražio od Vlade Srbije da se jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dinara isplati i penzionerima koji su rodom iz Hrvatske, BiH i drugih država regiona.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

- U pitanju su penzioneri koji nemaju srpsku penziju i nisu korisnici Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije. Velika većina tih penzionera ima male penzije koje nisu dovoljne za pristojan život i zbog toga žive veoma teško. Mnogim tim penzionerima je ukinut tzv. zaštitni dodatak od strane penzionih fondova u Zagrebu i Sarajevu jer penzije koje su stekli u Hrvatskoj i BiH primaju u Srbiji - naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je ponovo zatražio da Grad Beograd i ostale lokalne samouprave dele humanitarne pakete i penzionerima iz Hrvatske, BiH i drugih država regiona koji imaju prebivalište ili boravište (izbeglički status) u Srbiji i koji ispunjavaju postavljene kriterijume.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading