ANDRIJA MANDIĆ ZGROŽEN ODBIJANJEM RESPIRATORA: Ovo je smrtna presuda!

Autor: Tanjug

Svet

27.03.2020

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka potpredsednika crnogorske Vlade Milutina Simovića da odbije medicinsku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića Crnoj Gori u respiratorima predstavlja smrtnu presudu za ljude kojima je potrebna pomoć, ocenio je večeras lider opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

- Ovakvo nerazumevanje, petljanje politike u ovu stvar i mržnja prema srpstvu, i to prvenstveno prema nama Srbima u Crnoj Gori, a potom i prema državi Srbiji, doživljava nesnosne i nesmotrene elemente koji vode Crnu Goru u biološku i svaku drugu katastrofu - rekao je Mandić Tanjugu.

On kaže da Simovićove odbijanje pomoći predstavlja šok i za njega i za narod Crne Gore nakon što je danas, kako je naveo, "razobličena ogavna laž da je država Srbija navodno konfiskovala tri respiratora koja je Crna Gora kupila u Beogradu".


- Kada su nam priznali predstavnici vlade u Skupštini Crne Gore da je to lažna vest, i da to nije istina i posle moje molbe koju sam uputio predsedniku Srbije kome želim da se zahvalim na bratskom odgovoru da će Srbija zbog te lažne vesti Crnoj Gori donirati pet respiratora od kojih bi dva bila upotrebljena u Bijelom Polju i u Pljevljima koji nemaju funkcionalnih respiratora, usledio je šok... Simović odbija pomoć koju nudi država Srbija, naša bratska Srbija, koja je ovde uložila mnogo od onog katastrofalnog zemljotresa 1979. do današnjih dana - kazao je Mandić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading