NEMA PREDAJE: Tužilaštvo BiH najavilo žalbu na presudu Oriću

Autor: Tanjug

Svet

09.10.2017

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo BiH najavilo je žalbu na oslobađajuću presudu ratnom komandantu tzv. armije BiH Naseru Oriću, kojeg Srbija potražuje zbog ratnih zločina nad Srbima.

Foto: Tanjug/E. BURLOVIĆ
Naser Orić

- Tužilaštvo BiH ne može da komentariše prvostepenu presudu Suda BiH. Kada dobijemo pisani otpravak presude, uložićemo žalbu na oslobađajuću presudu - saopšteno je iz Tužilaštva.

Oslobađajuća presuda za Orića, kojeg u Federaciji BiH smatraju narodnim herojem, a Srbija i Srbi u Republici Srpskoj ratnim zločincem, izazvala je različite reakcije u oba entiteta BiH i Srbiji.

Zvaničnici u Republici Srpskoj, predstavnici udruženja žrtava rata i nestalih i stručnjaci su ocenili da je oslobađajuća presuda za Orića krah pravosuđa BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na vest o oslobađajućoj presudi Naseru Oriću, izjavio da će Srbija morati sama da se bori za pravdu, ali i pozvao na uzdržavanje od teških reči.

- Životi Srba nisu očigledno nisu vredni kao životi drugih. Srpska suza nema roditelja - rekao je Vučić novinarima i dodao da će Ministarstvo pravde reagovati na oslobađajuću presudu Oriću, a da je na njemu kao predsedniku države da ne izgovara najstrašnije moguće reči.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading