Još dva obolela od korone u Crnoj Gori, ukupno 10

Autor: Tanjug

Svet

19.03.2020

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori potvrđena su još dva nova slučaja obolelih od korona virusa i sada ih je ukupno 10, saopštio je Institut za javno zdravlje. Premijer Duško Marković saopštio je danas da je vlada donela nove mere, među kojima je i odložena otplata kredita za građane i privredu, bez zatezne kamate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odlaže se i uplata poreza i doprinosa na zarade kao i obaveza shodno Zakonu o reprogramu, naveo je Marković. Vlada je, takođe, predvidela i milion evra pomoći najugroženijim.

- Obezbeđivanje jednokratne pomoći penzionerima sa najnižom penzijom i korisnicima materijalnog obezbeđenja u iznosu od po 50 evra - kazao je Marković.

Premijer je naveo i da će članovi vlade uplatiti po pola plate jednokratno na račun Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti. Rekao je da će sve isplate iz budžeta biti redovne. Marković je rekao da započeti kapitalni projekti neće biti zaustavljeni.

- Trenutak je kada svi, država, privreda i građani moraju podeliti teret opasnosti, jer jedino tako možemo opstati - poručio je Marković, preneo je portal RTCG.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading