Prerezala mu grkljan: Majka šestoro dece čeka presudu za BRUTALNO UBISTVO MUŽA!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

16.03.2020

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arnela Pajević-Lavić (41) iz Mostara više od sedam godina na slobodi čeka izricanje konačne presude za ubistvo svog muža Zahira Lavića.

Foto: Ilustracija

Ona je Zahira, koji je u trenutku smrti imao 46 godina, nožem usmrtila 25. decembra 2012. godine na "Šuta-otpadu" na Bišću Polju u Mostaru, gde je povremeno radio, prerezavši mu desnu vratnu arteriju, a usled čega je na smrt iskrvario.

Pajević-Lavić je, kako je to navedeno tokom izricanja prvostepene presude u maju 2015. godine, a kojom je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina, počinila ubistvo s umišljajem, budući da je sa sobom ponela nož, iznela ga iz automobila i u konačnici s njim ubila muža.

Godinu kasnije, njoj je zatvorska kazna smanjena na osam godina, a sudski proces za ovaj zločin sada se vodi u Vrhovnom sudu Federacije BiH, koji je po drugi put ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Materijalno stanje

Njen branilac, advokat Melča Tule, koja joj je još 2015. godine dodeljena po službenoj dužnosti, naime, ponovo je uložila žalbu Vrhovnom sudu FBiH zbog pogrešno utvrđenog materijalnog i činjeničnog stanja.

Za Pajević-Lavić su 2015. godine, prilikom odmeravanja kazne, uzete u obzir olakšavajuće okolnosti da je lošeg materijalnog stanja, kao i da ranije nije bila osuđivana, ali da je, pre svega, majka četvoro dece, od kojih je troje maloletno. U međuvremenu, Pajević-Lavić je rodila još dvoje dece.

Naloženo veštačenje

Kako je advokat Tule potvrdila, naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje Pajević-Lavić. Pretres pred Apelacionim većem Vrhovnog suda FBiH zakazan je za četvrtak, 19. mart.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading