OBUSTAVA NASTAVE U HRVATSKOJ: Škole i fakulteti zatvoreni naredne dve sedmice

Autor: Tanjug, Republika

Svet

13.03.2020

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Hrvatskoj od ponedeljka zbog koronavirusa neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, a obustava će trajati dve nedelje", saopštio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je nakon sastanka s Nacionalnim štabom civilne zaštite i ministrima rekao da će nastavnici i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu da dođu i deca o kojoj nema ko da se brine.

Isti režim važiće za vrtiće i fakultete, prenosi zagrebački portal Index.hr.

Plenković je najavio i da će u Hrvatskoj biti odloženo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit i doprinosa.

U Istri bi moglo da bude uvedeno i kažnjavanje onih koji se ne pridržavaju mera predostrožnosti zbog koronavirusa, prenosi SeeBiz.

To je najavio predsednik Štaba civilne zaštite Istre Dino Kozlevac, koji je pojasnio da je hiljadu ljudi u samoizolaciji, ali da stižu dojave da neki od njih krše tu meru i kreću se van kuće.

- Zaprećene su novčane kazne i mislim da se to nikome ne isplati. Kontrolisaće se da li su kod kuće, a ko nije tamo, biće kažnjen - rekao je čelnik istarskog štaba.

Potencijalna kazna se kreće i do 8.000 kuna (1.058 evra).

Uputio je i roditelje tinejdžera da kontrolišu gde su im deca sad kad nema nastave, odnosno da im ne dopuštaju da idu u trgovačke centre.

Kozlevac je zaključio da bi bilo idealno da apsolutno sve stane na dve nedelje, ali i naveo da to nije moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading